Unes 1.300 persones participen a la V edició de la Cursa i Marxa Solidàries de Martorell en defensa de la salut mental

  • La iniciativa té per objectiu sensibilitzar i apropar la població a la problemàtica de les malalties mentals.
  • L'edició d'enguany ha destacat per la implantació de dues noves curses per als més petits.
  • S'han recaptat al voltant de 8.000 euros, que es destinaran a la Fundació Benito Menni, i més d'una tona d'aliments, que s'entregaran a la Creu Roja del Baix Llobregat.

V Cursa i Marxa Solidàries Martorell
Martorell, 5 de juny de 2017._ Unes 1.300 persones van participar ahir a la cinquena Cursa i Marxa Solidàries de Martorell, organitzada per l'Hospital Sagrat Cor de Germanes Hospitalàries en col·laboració amb l'Ajuntament de Martorell. Amb el lema “Entre tots per la salut mental”, aquesta iniciativa solidària pretén sensibilitzar i apropar la població a la problemàtica de les malalties mentals.

Es van dur a terme una cursa i dues marxes solidàries. La cursa va consistir en un recorregut de 10 km de distància amb trams d'asfalt i de muntanya, i la marxa, de 7,6 km. També hi va haver una marxa de distància curta (1 km) per dins del recinte hospitalari, destinada als interns del centre i a persones amb discapacitat intel·lectual amb limitacions físiques afegides. Com a novetat d'enguany cal destacar que s'hi van afegir dues curses de distància curta per als més petits: una de  poc més de 100 metres, per a infants d'entre 0 i 2 anys i una altra d'uns 400 metres, per a nens d'entre 3 i 10 anys.

Esther Peirotén,  infermera de l'Hospital Sagrat Cor de Martorell i membre del comitè organitzador de l'acte esportiu, es mostra “molt satisfeta” de l'edició d'enguany i reconeix que la introducció de les curses infantils ha estat un encert. “S'han viscut moments molt emotius, com quan els assistents no deixaven d'aplaudir els més petits de la família mentre feien la cursa”, explica. “L'any vinent repetirem segur”,  afegeix.

Els beneficis d'aquesta cinquena edició, al voltant d'uns 8.000 euros, es destinaran íntegrament a la Fundació Benito Menni, promoguda per les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús. Aquesta institució treballa per garantir el dret a la salut mental als països més desafavorits i en diferents programes relacionats amb la salut mental al nostre país.

Així mateix, com cada any, l'organització va demanar als participants, tant de la cursa com de la marxa, l'aportació d'1 kg d‘aliment sòlid. Els aliments recaptats, més d'una tona, es destinaran a la Creu Roja del Baix Llobregat, qui s'encarregarà de distribuir-los segons les necessitats socials.

El guanyador de la cursa en categoria absoluta masculina va ser Juan Manuel Álvarez Ramos i en la categoria absoluta femenina, Hasna Bahom.


Sobre L'Hospital Sagrat Cor de Germanes Hospitalàries

L'Hospital Sagrat Cor de Martorell és un centre assistencial que ofereix atenció hospitalària en salut mental i sociosanitària, i que disposa de més de vint equipaments comunitaris repartits pel territori català.

El Centre està gestionat per la Congregació de les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús, una Institució de l'Església Catòlica, sense ànim de lucre, que treballa des de fa més de 135 anys en l'acolliment, cura especialitzada, assistència integral i reinserció social de persones amb malalties mentals, discapacitat intel·lectual i altres malalties, amb preferència per les persones més vulnerables, segons les necessitats de cada temps i lloc.

En l'actualitat, l'acció hospitalària està present en 27 països, de 4 continents, amb més de 350 centres i dispositius d'atenció sociosanitària i prop de 2 milions de beneficiaris en l'últim any. Aquest treball es realitza gràcies al lliurament i dedicació de més de 1.000 germanes, 11.000 professionals i nombrosos voluntaris. Concretament a Espanya Germanes Hospitalàries està present en 11 Comunitats Autònomes, amb més de 5.400 llits i 100 dispositius d'assistència comunitària, més de 400 germanes, al voltant de 6.000 col·laboradors i més de 800 voluntaris.
 

Mapa Media · Tel. (+34) 93 285 19 19
c/ Gran de Gràcia 1, 5è 1a · 08012 · Barcelona
Twitter MapaBloc MapaFlickr Mapa